Vi samarbeider med 

 
 

Hovedsponsorer :

        
        
          
   
        
   

     

     
 


  


Hovedsamarbeidspartner:

 

Stokke kommune


Lokale sponsorer:

Lokale sponsorer Lokale sponsorer Lokale sponsorer

Lokale sponsorer    


Ikke NM uten pensjonisteneNypensjonister utgjør ryggraden i NMs dugnadsgjeng. "Og denne hammeren har vært alfa og omega for meg i dugnadsarbeidet," sier Arne Aashammer (bildet), en av de frivillige nypensjonistene.

Uten alle de frivillige pensjonistene ville neppe arenaen på Storås vært så godt tilrettelagt for ski-NM som den er i dag. De reiser fra fjern og nær, de har jobbet i alt slags vær siden tidlig i høst, belønningen er intet mer enn en fjær i hatten – det er de mange nypensjonistene som utgjør tyngden i dugnadsarbeidet i fokant av NM.

«Vi er nesten 700 frivillige i år, hvor omtrent halvparten er pensjonister,» forteller frivilligansvarlig Marianne Heian Johansen.

Marianne er blant de ansvarlige for å holde styr på alle de frivillige, gir dem oppgaver, og prøver å motivere dem, noe de egentlig klarer veldig godt på egenhånd,

«Det er utrolig hvor mye energi og humør det er i disse pensjonistene,» forteller hun.

Oppgavene spenner seg fra oppsett av reklame til snekring av hytter. Ikke mindre er spredningen i hvor alle de frivillige kommer fra.

«Det er langt ifra bare lokale fjes her, mange kommer reisende langt for å hjelpe til med tilretteleggingen før NM,» opplyser Marianne.

En av ildsjelene som har vært her helt siden tidlig høst er Arne Rolf (68). «Vi er vel 8-10 faste pensjonister som utgjør den «harde kjernen» og har vært her siden august-tider. Siden det har vi jobbet omtrent fire dager i uken, seks timer (med veldig lange lunsjpauser, vel og merke…).
Ellers har det i tillegg kommet veldig mange fler nå i det siste, som hjelper til å legge siste hånd på verket,» forteller Arne Rolf.

Han har vært med å sette opp gjerder, tilrettelagt for kraner, snekret arenahuset og mye mer. Og det er for alt annet enn belønning han gjør det.
«Vi vil ikke ha noen belønning. Dette gjør vi for det sosiale, og ikke minst for å hjelpe idrettslaget. Det hadde blitt ufattelig dyrt å leie inn noen til å gjøre den jobben vi har gjort,» sier han.

En annen engasjert nypensjonist som også har vært her siden i høst er Arne Aashammer, som mener dugnadsarbeidet ikke hadde blitt det samme uten en viktg ting – hammeren hans.

«Denne hammeren er alfa omega. Den har vært med i tykt og tynt under hele dugnadsjobbingen,» sier han.

De andre pensjonistene har for øyeblikket står å snekrer gjerder med, ler oppgitt av dette med hammeren, men Aashammer har et klart svar på hvorfor denne hammeren er så viktig: «Den har en utrolig fin klang. Jeg vil til og med påstå den lyder hakket bedre en Beethoven! Uten denne vet jeg faktisk ikke hvordan det hadde gått».

Forøvrig er også selve lederen i NMs organisasjonskomité, Olav Aas, en av disse spreke nypensjonistene som har jobbet dugnad på fulltid for NM.

Foto: Hedda Heldal


Tilbake


 

 

  Andre NM i 2010
NM ski 2010 Del 2

NM i skiskyting på Simostranda 6.-11. april 2010 
 


Les NM-avisa på nett
 Hør NM sangen! 
(ca 1 minutt)
Kontakt oss:
Leder: Olav Aas
Nestleder: Sigbjørn Fjærvoll Rennleder: Jon Olav Knotten
Presse: Inger Nergaard
Kultur: Ole Jan Aasen

 
Denne siden er levert av

NM Ski 2010
Storås skistadion
Stokke

     
Site powered by WebOfficeOne ©