Vi samarbeider med 

 
 

Hovedsponsorer :

        
        
          
   
        
   

     

     
 


  


Hovedsamarbeidspartner:

 

Stokke kommune


Lokale sponsorer:

Lokale sponsorer Lokale sponsorer Lokale sponsorer

Lokale sponsorer    


Avduking av snøskulpturEndelig ble isskulpturen som er et resultat av samarbeidet mellom «den kulturelle skolesekken» og ski-NM åpnet for publikum.

Til sammen 130 elver og fire profesjonelle snøkunstnere har vært med å lage snøskulpturen som skal pryde ski-arenaen i Storås under NM-dagene.
Båndet for åpningen ble klippet av en av de fire kunstnerene, Ida Nove Cannon. Nedenfor er ordfører Nils Ingar Aabols tale ved avvdukingen:


”Under forberedelser til ski- NM har vi sett et helt lokalsamfunn mobilisere med sine bidrag. Også kulturlivet i Stokke har i høyeste grad tatt del i arrangementet.

Vi har her 4 snøkunstnere som har jobbet natt og dag, i et entusiastisk samarbeid med alle 6.klassingene i Stokke. Dette er et resultat av samarbeid mellom ”Den Kulturelle Skolesekken”, Kulturskolen og NM på ski.

Kunstnerne har ønsket å symbolisere de 130 - 6.klassingene med frosne ”ishender”. Elevene har selv frosset hver sin hånd, som skal symbolisere felles innsats og dugnad.

Det har blitt et spennende arkitekturprosjekt, der elevene har fått være utendørs og leke med snø, sammen med profesjonelle kunstnere.

Ida Nove Cannon, Trine Midtsund og Roger Kvål har inspirert og instruert elevene til å stampe snø, pusse snø og sage snø. Helt på frivillig basis har Josie Harris kommet fra London, for å hjelpe sine kunstnervenner i Norge.

Dermed har prosjektet også blitt litt engelsktime for elevene. For at ikke elevene skulle fryse i løpet av en lang dag ute, har de fått servert spøkelseshistorier i en av lavvoene av forteller Charlotte Øster.

Det er mange som har vært nysgjerrige på dette prosjektet, både privatpersoner og media. TV Vestfold og NRK 1 har vært og filmet snøskulpturene, og mange har spurt hvordan den skal bli til slutt.

Jeg vil som ordfører takke Kulturskolen, Den kulturelle skolesekken, kunstnerne, elever og lærer og andre som har bidratt til å realisere snøskulpturene.

Og nå skal vi endelig få se hvordan snø kan bli til kunst, når Ida Nove Cannon klipper båndet og åpner opp skulpturene for publikum…”


Tilbake


 

 

  Andre NM i 2010
NM ski 2010 Del 2

NM i skiskyting på Simostranda 6.-11. april 2010 
 


Les NM-avisa på nett
 Hør NM sangen! 
(ca 1 minutt)
Kontakt oss:
Leder: Olav Aas
Nestleder: Sigbjørn Fjærvoll Rennleder: Jon Olav Knotten
Presse: Inger Nergaard
Kultur: Ole Jan Aasen

 
Denne siden er levert av

NM Ski 2010
Storås skistadion
Stokke

     
Site powered by WebOfficeOne ©