Vi samarbeider med 

 
 

Hovedsponsorer :

        
        
          
   
        
   

     

     
 


  


Hovedsamarbeidspartner:

 

Stokke kommune


Lokale sponsorer:

Lokale sponsorer Lokale sponsorer Lokale sponsorer

Lokale sponsorer    


Stokke - Glassfiberskiens vuggeStokke er glassfiberskiens vugge. Trolig ble Norges første glassfiberski produsert på Askjem Skifabrikk i Stokke i 1966.

I folkelivet innover NM-arenaen i Stokke er det mange utstillinger og aktiviteter. Der viser Stokke Bygdetun fram en skisamling. En av samlingens juveler er det som trolig er Norges første glassfiberski (bildet). Selve skien er i tre, men sålen er belagt med et plastbelegg.

Stokke Bygdetun har i sin utstilling i Bokemoa i Stokke et utvalg ski fra Askjem Skifabrikks produksjon i årene 1937-75. Det er disse som nå vises på arenaen i Storås. Daglig leder av Stokke Bygdetun, Even Sundby, forteller om mange besøkende i museumsteltet, særlig lørdag ”holdt teltet på å sprenges flere ganger,” hevder han.

Han forteller også at Ole Askjem, en av de to brødrene som drev den kjente skifabrikken, var innom NM-museet torsdag. Ole Askjem er i dag 94 år.

Ole og Erling Askjem startet med reparasjon av ski på Gravdal i Andebu, og flyttet til Brendsrød i Stokke i 1937 da de startet med skiprodusjon.

Foto: Tiril Eid Barland


Tilbake


 

 

  Andre NM i 2010
NM ski 2010 Del 2

NM i skiskyting på Simostranda 6.-11. april 2010 
 


Les NM-avisa på nett
 Hør NM sangen! 
(ca 1 minutt)
Kontakt oss:
Leder: Olav Aas
Nestleder: Sigbjørn Fjærvoll Rennleder: Jon Olav Knotten
Presse: Inger Nergaard
Kultur: Ole Jan Aasen

 
Denne siden er levert av

NM Ski 2010
Storås skistadion
Stokke

     
Site powered by WebOfficeOne ©