Vi samarbeider med 

 
 

Hovedsponsorer :

        
        
          
   
        
   

     

     
 


  


Hovedsamarbeidspartner:

 

Stokke kommune


Lokale sponsorer:

Lokale sponsorer Lokale sponsorer Lokale sponsorer

Lokale sponsorer    


Den som ler sist…Rundt 45 000 tilskuere har besøkt skiarenaen i Storås i løpet av NMs fire dager. Mange lo da Tom Horntvedt (bildet) for et år siden sa han ønsket seg 50 000 besøkende til NM-arrangementet.
I dag er det ingen som ler. Det første estimatet over besøkende disse fire dagene er 45 000, og ennå er ikke siste dag overstått.

Dette gjør NM i Stokke til et av de best besøkte NM de senere årene. Det har vært en fire dagers folkefest. Torsdag og fredag var det de 8000 inviterte skolebarna som skapte god stemning, til sammen regner man med ca 18 000 besøkende disse dagene. I helgen har publikum strømmet til NM-arenaen. Store og små har valgt å ta turen til Storås for å heie på sine favorittløpere og lag og de har skapt fantastisk god stemning.

Løperne har gitt uttrykk for at de er svært fornøyde med både løyper, arrangement og publikum. Eliteløpere har sagt at løypene holder World Cup-nivå og alle er imponerte over publikum.

”Moro” sier Therese Johaug om folkefesten langs løypa idet første etappe for Nansen IL er unnagjort.

”Publikum var helt fantastiske og ropte ”Elin” hele veien. Hele arrangementet er helt topp,” sier Elin Fredheim Gravningen som gikk første etappe for Stokke IL. Hun gjør et comeback på ski i sitt første senior-NM,
15 år etter at hun gikk junior-NM.

Tom Horntvedt er ansvarlig for løyper og arena, og har vært primus motor i planleggingen av NM de siste ti årene. Vi spør Tom på NM´s siste dag:
Hvordan har du det nå?

”Bra! Det er moro,” sier han.

Tom kommer raskt over på sine ideer om NM i 2020, i Stokke. Jeg ler ikke.
Mannen har fått rett i sine spådommer for fremtiden tidligere. Han blir stadig vekk stemplet som ”sprøytende gal,” som han selv sier, fra den første snøkanonen ble kjøpt inn tidlig på 1990-tallet, til dagens løyper lå ferdig i forrige uke. Men med NM-suksessen overstått er det vel ikke lenger så mange som vil protestere når han begynner å beskrive sine drømmer om et nytt NM. Han har allerede tenkt ut noen forbedringer, både i forhold til løyper og premieutdeling som han vil ha på stadion.

”Nå vet vi at vi kan håndtere mange besøkende,” sier han og presiserer at han ikke et øyeblikk tvilte på at arrangementet ville bli en publikumssuksess.

Per Nordigarden sender følgende limerick-hilsen til Tom Horntvedt :
Det virket så avgjort som om
Vi har kost oss, vi mange som kom
Hadde dette vært mulig
Nei - svært lite trulig
Uten noen som ildsjelen Tom


BILDET: Tom Horntvedt drømmer allerede om et nytt ski-NM. (Foto: Tiril Eid
Barland)


Tilbake


 

 

  Andre NM i 2010
NM ski 2010 Del 2

NM i skiskyting på Simostranda 6.-11. april 2010 
 


Les NM-avisa på nett
 Hør NM sangen! 
(ca 1 minutt)
Kontakt oss:
Leder: Olav Aas
Nestleder: Sigbjørn Fjærvoll Rennleder: Jon Olav Knotten
Presse: Inger Nergaard
Kultur: Ole Jan Aasen

 
Denne siden er levert av

NM Ski 2010
Storås skistadion
Stokke

     
Site powered by WebOfficeOne ©